Наградиха 100-годишен ветеран от войната – асеновградчанинът Петър Кривошиев

Баща на две деца, радващ се на трима внуци и трима правнуци – това е Петър Кривошиев, който вече може да се похвали като един от столетниците в Асеновград. Роден на 10-ти октомври1920 г., но записан в документите два дни по-късно, Петър се радва на възможността да празнува два пъти в годината своя рожден ден.
Тъй като Петър Кривошиев е ветеран от войната , той получи поздравления и безброй награди лично от майора от запаса Атанас Хаджиев – председател на Областния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните Пловдив. Плакет от Съюза, както и от Общината, няколко поздравителни адреса получи столетникът, но като че ли най-много го развълнува грамотата и нагръдния знак от минитъра на отбраната Красимир Каракачанов.
На тазгодишния си рожден ден Петър Кривошиев не искаше да говори за войната, той сподели с нас, че за него най-хубавите години са били когато е бил млад, но и последните такива, тъй като в добро здраве се радва на семейството си.

Юбилярът показа своето гостоприемство днес посрещайки свои близки и други официални гости в дом си.

Повече за 100-годишния рожденик гледайте тази вечер в новинарската ни емисия, както и утре в рубриката ни ТЕМА ОТ ДЕНЯ веднага след новините.