Най-голямата награда от Националния фестивал „Театър без граници“ грабна „Работилница за мечти“

Театърът е моят живот, тук сме едно семейство, не бяхме и мечтали да ни се случи подобно нещо. Тези реплики чухме при срещата ни с актьорите от театрална „Работилница за мечти“. Сами се убедихме защо публиката така добре приема постановките, представяни от асеновградския самодеен състав. Истинска енергия, позитивизъм и професионализъм струи от сцената, на която играят усмихнатите актьори. Техният талант бе забелязан и извън границите на Асеновград и бе оценен на Националния фестивал „Театър без граници“, който се проведе в Самоков в края на октомври. Театрална „Работилница за мечти“ грабва най- високото отличие – награда за цялостно представяне за постановката „Лелята на Чарли“.
Ние присъствахма на една от репетициите на състава и се убедихме, че процесът, през който преминава пиесата до момента на нейното поставяне, е повече от интересен и изпълнен със забавни моменти.
Някои от актьорите са от самото създаване на състава, а други – са част от екипа от едва няколко месеца, но всички се справят отлично със своите роли в пиесата „Лелята на Чарли”.

Театрален състав „Работилница за мечти“ получава и няколко специални награди на фестивала в Самоков, които грабват петима актьори от асеновградския самодеен състав, включително и една номинация за поддържаща мъжка роля.
Трио Георги Димитров, Петър Колев и Петър ставрев получи една от специалните награди на Националния фестивал „Театър без граници“. Дуо Дона Шопова и Лили Станчева са другите, удостоени с поощрителни специални отличия на фестивала.
Едно от най-новите попълнения в асеновградския състав – Симеон Димитров, също не остана незабелязан – той получи номинация за поддържаща мъжка роля.
За състава предстои поставяне на пиесата „Лелята на Чарли” и в Сърбия.

Иначе Самоков бе домакин за осми път на Националния фестивал „Театър без граници“, на който се събират на едно място любители на театралното изкуство от цялата страна. В тазгодишното издание на сцената се представиха общо седемнадесет състава, включително и асеновградчани.

Повече от срещата ни с Театрален състав „Работилница за мечти“ гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа, както и през следващите дни по телевизия ТВ САТ КОМ.