Намалиха цената на част от общинските паркинги в Асеновград

През последните дни се разрази дискусия в социалните мрежи относно цената на паркингите в Асеновград и в частност на общинския паркинг до асеновградската болница. Според споделеното от асеновградчани таксата от 1 лев на час всъщност трябва да е 50 стотинки. И действително от няколко дни вече това е цената за един час престой на паркинга до МБАЛ-Асеновград, показа наша проверка.

Друг паркинг, на който  също е в сила нова цена е този до сградата на Общината. Стоян Манолов работи тук  от около 22 години и оттогава той таксува автомобилите по 1,50 лв. на час. По новите нареждания и тук таксата вече ще е 1 лев.

Очакваме официалното становище на Общината по този казус. Но стана ясно, че е разпоредена проверка по случая относно това защо толкова години таксите са били различни от приетите вече такива от Общинския съвет.

Трябва да споменем и че паркингът до центъра, в близост до речното корито на  р.Чая от известно време също е един лев на час, а не както бе при стопанисването му от частно лице – 1,50 лв. Причината е, че и този паркинг отново е на общинско управление.