Ники от Асеновград: „Изминалата една година е най-тежката за мен от последните осем”

„Изминалата една година е най-тежката за мен от последните осем” – това заяви пред нашата камера Николай от асеновградския квартал Горни воден по повод трудностите, през които преминава през последните месеци покрай лечението си в Испания. Вече 8 години Ники се бори с коварното раково заболяване – той се подлага на различни лечения, включително и експериментални такива, с надеждата да оздравее. Последните месеци обаче се превръщат в поредното и то най-тежко изпитание за младото момче. Имунотерапията и химиотерапията, на които се подлага през последната година се понасят трудно от организма му. В рамките на 2 месеца на Николай е трябвало да бъдат проведени 4 терапии, но се случват само 2, от които болестта все пак се повлиява, но те се отразяват изключително зле на цялостното му състояние – Ники получава алергична реакция от имунотерапията със силен обрив, кръвното му пада и той дори губи съзнание. Следват трудни дни, в които той се залежава на легло и се движи все по-малко, има болки в гърба и почти не спи нощем.

От около една седмица Николай е в Асеновград, помолил е да го пуснат за малко от клиниката, защото,както той самият сподели, е и психически, и физически изтощен. Няколко седмици той ще си почива в родната си къща, след като не се бе прибирал от Испания повече от 9 месеца.

Към момента Ники се подлага на друга химиотерапия, която се надява, че ще бъде по-успешна. А междувременно средствата , които той дължи на испанската клиника непрекъснато нарастват и вече са достигнали 109 хил. евро. Николай е заявил в клиниката, че внася толкова, колкото има възможност, и е много благодарен, че оттам не го притискат и са съпричастни с него. А относно кампаниите за събиране на средства, Ники посочи, че се обмисля организиране на събитие в Испания и е отворен за идеи за нещо подобно и в България.

Ако искате да помогнете на един борбен асеновградчанин, който се стреми винаги с усмивка да посреща трудностите в живота, може да го направите като изпратите SMS с текст DMS NIKOLAY на 17 777 или чрез посочените банкови сметки.

Обединена Българска Банка в лева:
IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Николай Владимиров Иванов
И в евро за Испания:
IBAN: ES71 2100 3693 2120 0050 5550
BIC: CAIX ESBB
или чрез Pay pal: Vencislav_ivanov89@abv.bg