Общински младежки съвет – Асеновград с поредни инициативи

Неведнъж сме Ви показвали мероприятия, реализирани по инициатива или със съдействието на Общински младежки съвет – Асеновград. Поредните такива тепърва предстоят. Една от тях е организиране на срещи с ученици от Асеновград информира председателят на Младежкия съвет Бисер Демерджиев. На тези срещи ще се обменят идеи за организиране на различни мероприятия, в които учениците могат да се включат активно. Друга инициатива е представяне на изложба с рисунки на деца от града. На нея ще се цели тези рисунки да бъдат продадени в подкрепа на благотворителна кауза. Младежите подготвят и голям благотворителен концерт през месец декември – все още не е уточнена точната дата, но е ясно, че ще участват таланти от Асеновград, както и гостуващи изпълнители. Съвсем скоро пък, в рамките на един месец, предстои да бъде осъществен още един футболен турнир с благотворителна цел. Той ще е в подкрепа на Николай.

Димитър Илиев, също председател на Общинския младежки съвет, припомни и че инициативите, които вече се реализираха по идея на съвета, получиха голяма подкрепа и се оказаха повече от успешни.

Двамата младежи отбелязаха и че въпреки положителната насоченост на техните инициативи, не липсват негативни коментари по техен адрес. В началото на септември на фейсбук страницата на Общински младежки съвет – Асеновград бе споделено клипче, в което неговите председатели Димитър Илиев и Бисер Демерджиев се явяват в ролята на граждани, които меко казано нарушават правилата и се държат непристойно. Това клипче, така да се каже, разбуни духовете и предизвика негативни, така и позитивни коментари. Ето защо момчетата пожелаха отново да пояснят, че целта на Младежкия съвет е да се прави добро и да се насърчават децата да продължават да се трудят. Бе уточнено и че дейността на Младежкия съвет няма политическа насоченост и не е обвързана с политически партии.