Осигуриха таблети и лаптопи за потребители на социални услуги в Асеновград

Осигурени са таблети и лаптопи за потребители на социални услуги в Асеновград. Това съобщава от Общината с уточнението, че това се прави с цел децата да имат достъп до онлайн обучение.

9 100 лева ще получи Община Асеновград по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите от I до XII клас, настанени в социални услуги от резидентен тип. Със средства от Фонд „Социална закрила” са закупени и предоставени технически устройства за нуждите на потребителите от две институции на територията на общината – Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТДМУ) в Асеновград и Комплексът за социални услуги „Гергана“ в село Нареченски бани, обединяващ два Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.
На децата се предоставят общо 19 таблета, четири лаптопа и два цветни мастилоструйни мултифункционални принтера. 13-тте таблета, трите лаптопа и единия принтер отиват в Нареченски бани, а останалите шест таблета, един лаптоп и един принтер са за центъра в Асеновград.