От 10 до 20 години затвор за хазяин, намушкал бивш квартирант

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Ремзи Ф., на 33 г., за това, че извършил опит умишлено да умъртви другиго, при което изпълнителното деяние, макар да е довършено, не са настъпили предвидените от закона и искани от дееца общоопасни последици – престъпление по чл. 115 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ремзи Ф. и семейството му живеели в къща в гр. Асеновград. Те давали единия етаж под наем. Там от юли 2015 г. до края на октомври 2015 г. живеело семейството на пострадалия П.Г., на 43 г. По време на престоя в квартирата, наемателите направили ремонт, като не поискали за това пари от наемодателите. След като напуснали квартирата, от семейството на обвиняемия Ремзи Ф. често търсели майката на пострадалия П.Г., като настоявал да си платят сметките за ток и вода. Жената обяснявала, че ще сторят това, когато сметките бъдат изготвени. Въпреки това обвиняемият Ремзи Ф. решил лично да поиска парите от пострадалия П.Г.

На 6 ноември 2015 г. обвиняемият Ремзи Ф. отишъл до новата квартира на П.Г. в гр. Асеновград и му казал, че да си плати сметките за ток и вода. П.Г. обяснил, че ще направи това, когато бъдат готови. Обвиняемият се ядосал и заявил, че щял да се саморазправи с него и му извикал: „Ти ще умреш“. След това ударил П.Г.с юмрук и го намушкал с нож в областта на корема. Пострадалият бил приет в болницата, опериран по спешност и останал за лечение.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Обвиняемият Ремзи Ф. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ и му е наложена забрана за напускане пределите на страната. Предвиденото наказание за извършеното от обвиняемия деяние е от 10 г. до 20 г. лишаване от свобода.

СПОДЕЛИ