ПФА”Станимака” е удостоен със сребърна лира

На Национален конкурс за музикално,танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти”- Пловдив 2021 г. асеновградският Представителен фолклорен ансамбъл”Станимака” при НЧ”Св.преп.П.Хилендарски” с ръководители Снежана Станакова и Севджан Рамадан печели Плакет със звание „Лауреат“ и Диплом с почетно отличие „Сребърна лира на Орфей.Те са присъдени на асеновградския ансамбъл от Български национален младежки фолклорен съюз и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев „-Пловдив. Наградата е във възрастова група младежи.
Конкурсът се провежда на 16 и 17 юли в смесена форма (присъствено и онлайн). Всички над 6000 участници в най-мащабния и авторитетен конкурс в страната ни са оценявани от 22 членно жури, което е съставено от Академичния състав на АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев”. В онлайн формата на участие ПФА „Станимака” участва със запис от Великденския им концерт на 06 май т.г.
Високото отличие от конкурса е повод за удовлетворение и гордост за участниците от ПФА”Станимака”, за ръководството на НЧ”Св.преп.П.Хилендарски” и за ръководителите на ансамбъла.

Пред ПФА”Станимака” предстои ново предизвикателство- участие в конкурс в Китен. Националната фолклорна среща,, Китен и приятели,, 2021 ще се проведе от 4 до 6 септември.Да им пожелаем успех!

Автор: Ирина Иванова