ПГ „Цар Иван Aсен II” стартира новата учебна година с изцяло обновен учебен корпус

ПГ „Цар Иван Aсен II” стартира новата учебна година с изцяло обновен учебен корпус. Ремонтът, извършен по оперативна програма „Региони в растеж”, приключи. Остават само довършителни дейности, които също ще бъдат завършени до първия учебен ден. 

Външен асансьор, обновени коридори и мирис на прясно боядисани стени ни посрещат в ПГ „Цар Иван Асен II” няколко дни преди началото на новата учебна година. За да изглеждат кабинетите още по-интересни за учениците, те са направени напълно тематични, според предмета, който ще се преподава в тях.
Така в кабинета по история могат да бъдат открити както портрети и снимки, свързани с родната и световната история, така и най-различни предмети от близкото минало, част от които учениците вероятно не са виждали.

Освен ремонтните дейности в учебен корпус, през лятото тук се работеше активно и по изграждането на нов модерен STEM-център. Ремонтът в т.нар. работилница, която ще се превърне в иновативен учебен център, трябва да приключи до края на октомври.


А началото на новата учебна година в асеновградската професионална гимназия стартира с общо 438 ученици, осмокласниците са разпределени в 4 паралелки, които са запълнени на 100%.

Междувременно стана ясно, че се планира тестване на учителите за коронавирус преди първия учебен ден. Това заяви директорът на ПГ „Цар Иван Асен II” след онлайн среща с представители на РЗИ-Пловдив.
Директорът заяви, че при тях в момента няма нито един преподавател, болен от ковид или поставен под карантина.Диков посочи още, че както той самият, така и негови колеги това и от други учебни заведения, са категорични, че желаят учебната година да протече присъствено, но все пак на първо място е здравето на учениците и учителите.