Предупредителни кодове за опасно време днес и утре

Днес, под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан – от сняг. Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят. В Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 0 – 4° в северозападните, до 8 – 12° в югоизточните райони на страната.Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.
Предупредителни кодове за опасно време днес са обявени за почти цялата страна, с изключение на 8 области – Велико Търново,Русе,Търговище, Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич. За утре вече и там обявеният предупредителен код ще е жълт – за обилен дъжд и сняг.
Днес в Асеновград през целия ден ще е облачно, с превалявания от дъж, а температурите ще са между 2 и 5 градуса. Новата работна седмица в района се очаква да започне със слънчево време и около 10 градуса. Във вторник и сряда ще е предимно облачно с превалявания и градуси между 1 и 10.