Затварят от днес пътя за Червен

Преминаването на автомобили се ограничава изцяло до 23 септември

От днес ограничават изцяло преминаването на автомобили по пътя за Кърджали в участъка между село Червен и Асеновград. Причината е ремонтът на отсечката, който не позволява през нея да се движат моторни превозни средства. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура” пътят следва да бъде затворен до 22 септември. И след това обаче, до 27 септември, работата продължава между селата Червен и Тополово, поради което през това време и тук ще се наложи затваряне на трасето за преминаване. От АПИ уточняват, че трафикът ще се пренасочва по обходния маршрут Асеновград – Козаново – Дълбок извор – Поройна – Леново – Тополово, който се използваше и досега откакто започна по-сериозният ремонт на пътя. От село Тополово пък до границата с област Кърджали движението се регулира със светофар.
Припомняме, че през февруари стартираха ремонтните дейности на 32-километровата отсечка, а срокът за приключването им е краят на ноември.
От Община Асеновград посочват, че са проведени разговори с автобусните превозвачи, които обслужват селата по това направление. Фирмите ще получат допълнителни субсидии заради временното удължаване на маршрутите. Както Ви съобщихме, ще има промяна в разписанията на автобусите. Ето и подробните маршрути:

  • Първи маршрут: Асеновград – село Козаново – село Патриарх Евтимово – село Дълбок извор – село Поройна – село Леново – село Тополово – село Долнослав – село Червен. Тук ще бъдат изпълнени три курса. В 05:40 ч. тръгване от Асеновград и в 06:40 ч. – от Червен; в 11:15 ч. – от Асеновград и в 12:15 – от Червен; в 18:10 ч. от Асеновград, а в 19:10 ч. – от Червен.
  • Втори маршрут: Асеновград – село Козаново – село Златовръх – село Стоево – село Мулдава. Ето как ще пътуват автобусите: тръгване от Асеновград в 05:40 ч., а в 06:30 ч. – от Мулдава; в 08:30 ч.; тръгване от Асеновград, а в 09:20 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 11:00 ч., а в 11:50 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 14:30 ч., а в 15:20 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 17:30 ч., а в 18:20 ч. – от Мулдава.