Преразглеждат мерките на двама от обвиняемите по делото “40-те извора”

В 15 часа днес Районен съд-Асеновград ще разгледа искането на защитника на обвиняемите Исмет К. Л. и Костадин В. М. за изменение на взетите им мерки за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки такива.
Спрямо обв. Исмет К. Л. е повдигнато обвинение за това, че е извършил престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за това, че на 26.06.2017 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, на ул. „Любен Каравелов“, в съучастие като извършител с обвиняемите Емрал С. Р., Яшар А.С., Костадин В. М., Стефан Ф. Д., Васил Г. И., Джавет А. Ю., Асен В. А., е извършил непристойни действия /агресивно поведение, изразяващо се във хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи /, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място-улица, в присъствието на много хора, и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
За това престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода.
Спрямо обв. Костадин В. М. е повдигнато обвинение за това, че е извършил престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за това, че на 26.06.2017 г. в землището на гр. Асеновград, на язовир “40-те извора”, обл. Пловдив, в съучастие като извършител с обвиняемите Абдраман Х. А., Васил Г. И. и Славчо А. М., е извършил непристойни действия /агресивно поведение, изразяващо се в хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи/, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
За това престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода.

СПОДЕЛИ