През август започва изграждането на Зона 5 в кв. „Запад“

В средата на август тази година стартира изграждането на Зона 5 по проекта за благоустрояване на асеновградския квартал „Запад“. Това съобщи заместник-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров. През изминалата седмица се е състояла среща между общинското ръководство и фирмата, изпълняваща поръчката. Изпълнителят е уверил, че едновременно със старта на реконструкцията и благоустрояването на последната зона, ще бъдат отстранени и всички констатирани над 250 забележки по предходните 4 зони.

„Целта е строителните дейности да се осъществяват в сезон, в който хората са в отпуска и са извън домовете си, като идеята е да се избегне в максимална степен създаване неудобство на гражданите. Освен всичко, трябва да се съобразим и с метеорологичните условия, при които е допустимо засаждането на растителност. Температурите на въздуха не трябва да са много високи, за да може растенията да оцелеят и да се поддържат след това, а не да изсъхнат в горещото време, както се случи при предишното засаждане“, уточняват от Градската управа.
Припомня се, че все още не е подписан Акт 15, с който обектът в квартал „Запад“ да бъде приет от общинското ръководство, а причината са именно неотстранените до момента нередности от страна на фирмата изпълнител, констатирани от специално назначена комисия. Поради това, че обектът все още е под стопанисването на строителите, община Асеновград няма право нито да поддържа, нито да допусне експлоатация на съоръженията.