Презентация за живота и дейността на академик Благовест Сендов ще се излъчва утре на поклонението пред паметта му в асеновградската библиотека

Утре от 10:00 до 19:00 ч. в Градска библиотека ще има паметен кът на именития асеновградчанин академик Благовест Сендов. Всеки, който иска да отдаде своята почит към паметта на големия учен и да поднесе съболезнования към близките му,  може да го направи тук, каза Милена Марковска, директор на библиотеката.

През  целия ден във фоайето на сградата, на стена ще се излъчва презентация за живота и дейността му, каза още тя. Всеки, който не може да присъства на поклонението в Народното събрание в София утре, ще може тук, на място, да поднесе цветя.

Погребението на Благовест Сендов ще бъде утре в Асеновград, в тесен семеен кръг, обясни Марковска. Затова нека уважим желанието на семейството да почетем паметта му тук, в библиотеката, допълни още тя. Цветята по-късно ще бъдат поднесени на мястото, където е положен, а съболезнователната книга ще бъде предадена на близките му.