Рокада в Община Асеновград – Тамер Бейсимов вече не е зам.-кмет, ресорът му се поема от инж. Стоян Димитров

Четирима заместници на кмета д-р Христо Грудев бяха назначени от началото на неговия настоящ мандат. Един от тях обаче – Тамер Бейсимов вече няма да изпълнява тази функция. Не само че няма да е зам.-кмет, Бейсимов всъщност вече не е част от работещите в Общината. Засега на негово място няма да бъде назначаван нов зам.кмет, посочиха за ТВ САТ КОМ от градската управа. Настоящият такъв – инж. Стоян Димитров, просто ще поеме още един ресор. До този момент Димитров отговаряше за общинската собственост, транспорта, строителството и Инспекторат „Паркинги и гаражи”. Сега към тези негови отговорности се добавя и екология или ресорът на Бейсимов.

За колко време ще остане тази схема на работа и ще бъде ли отново назначен четвърти зам.-кмет, все още не е ясно, не се уточнява и каква е причината за това, Бейсимов вече да не е част от управлението на града. Припомняме, че и при предишния мандат, от 2016г. до 2019 г.Тамер Бейсимов също бе зам.-кмет, но по финансите.

Така на този етап в Община Асеновград ще действат трима заместници на Грудев, като освен инж. Стоян Димитров, това са инж. Петър Петров – отговарящ за населените места на територията на общината, образование култура, спорт, соц. дейности и туризъм; и д-р Теньо Манолов – с ресор финанси, счетоводство, бюджет, местни приходи и местни данъци, проекти, пазари и тържища;