Росен Чаталбашев бе удостоен със званието Почетен гражданин на Асеновград

Избраният за почетен гражданин на Асеновград за 2019 г. Росен Чаталбашев получи днес официално титлата на официална церемония. По традиция тя се състоя в криптата към храм „Св. Богородица Петричка” в Националния паметник на културата „Асенова крепост”.

Решението, с което той бе удостоен с това звание, му връчи председателят на Общински съвет Асеновград Драгомир Георгиев.

Кметът на общината д-р Емил Караиванов го поздрави с думите: „Макар г-н Чаталбашев да не е от Асеновград, той е избрал от много години да обвърже живота и бизнеса си с нашия град и е един от нас. Той е приятел, който знае как да подкрепя каузи в Асеновград, как да бъде част от инициативи, как да застане на страната на съпричастността. Желая му здраве, много дух в работата и нека и за миг не забравя, че Асеновград задължава да му отдадеш най-доброто от себе си! Нищо по-малко от най-доброто!”

Росен Чаталбашев благодари за оказаната му чест да получи високия приз и сподели, че живее в Асеновград вече 20 години и влага и ще продължи да влага още сили и желание да развива винарския бизнес, в името на града.

На тържествената церемония присъстваха народните представители д-р Джевдет Чакъров и д-р Христо Грудев, заместник-кметовете  инж. Мария Вълканова, инж. Петър Бояджиев и г-н Димчо Темелков, секретарят на Общината инж. Петър Иванов, общински съветници, представители на делегациите от побратимените градове, общественици и граждани. След церемонията новият почетен гражданин и официалните лица се придвижиха към града с традиционното шествие от крепостта към пл. „Акад. Н. Хайтов”, където взеха участие в Празника на Асеновград.