С 31% избирателна активност завърши изборният ден в община Асеновград

Днес се проведе вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на България. Избирателната активност в цялата страна не бе особено висока, почти навсякъде избирателните секции останаха почти празни през по-голямата част на деня. Не се образуваха опашки, каквито сме виждали при предишни избори. Трябва да отбележим обаче, че това е и четвъртият път когато гласоподавателите можеха да отидат до секциите тази година. И разбира се положението на територията на община Асеновград не бе по-различно – точно 18 078 души упражниха правото си на глас днес в секциите в асеновградско, което прави 31% избирателна активност. Припомняме, че малко преди обяд тук бяха гласували 6,5% от избирателите, а към 15 ч. упражнили правото си на вот бяха малко над 21%. Така че всички останали отидоха до секциите в последните часове на изборния ден.

Според последните данни новият стар президент на България е Румен Радев. Той постигна убедителна победа днес срещу своя опонент Анастас Герджиков. При 100% обработени протоколи ще станат ясни окончателните резултати.

Екип на ТВ САТ КОМ посети част от секциите в Асеновград днес. Още информация за изборите може да научите утре в новинарската ни емисия от 19:30 ч. и 22:00 ч.