С изложба от детски рисунки стартираха честванията за 3 март в Асеновград

По традиция, от няколко години насам, началото на трето мартенските чествания в Асеновград се дава с изложба на ДПА”Пъстроцвет” с ръководител Георги Коройчев.
В тазгодишната изложбата с мото „ Мила родино, ти си земен рай” взеха участие 25 деца- предимно от предучилищна и начална училищна възраст.Експозицията беше открита на 23-ти февруари във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”в присъствието на множество асеновградчани. Всички те имаха възможността и удоволствието да видят през детските очи красотите на България и в частност – емблематични за Асеновград кътчета.Талантливите ръце на малките художници бяха претворили в своите рисунки природни хубости, моменти от бита на народа ни, църковни храмове и други теми, които заредиха присъстващите с позитивна енергия и национална гордост.
Изложбата беше открита с химна на Република Българи
В програмата, съпътстваща откриването на художествената експозиция , взеха участие с печески изпълнение деца- творци от „Пътроцвет”, известната асеновградска рецитаторка Виктория Стефанова,както и възпитаници на ДГ”Дружба”, които поздравиха малките художници и техните гости с танц за България.
За всички малки художници беше приготвена почерпка, а техният ръководител Георги Коройчев от името на община Асеновград ги удостои с грамоти за отличното представяне.