С медали, купи и грамоти стартира полусезона Клуб по спортни танци „Асеновец” на национален турнир в Пазарджик

Първото състезание за първия състезателен полусезон се проведе преди дни в Пазарджик, а от там нашите състезатели се завърнаха с купи, медали и грамоти. В отрупаната с купи и признания за таланта на асеновградчаните от Клуба по спортни танци „Асеновец” стена, едва се намери място и за новите. За пореден път те се представиха на едно изключително високо ниво.

С две купи за второ място на латиноамерикански и стандартни танци се завърнаха двойката Маноела Аргирова и Димитър Самаров. На престижното второ място при стандартните танци – танго, виенски валс, куикстеп и английски валс, се класираха Димитър Георгиев и Ива Калдиева. 

„Турнирът се провежда заради това, че Пазарджик е Европейски град на спорта за 2020 г.. Спортните прояви там започнаха с това състезание в което бяха включени двойки от цялата страна, много и различни формации. От асеновградския клуб се представиха две формации – една бейби формация (до 7 години) и една юношеска, а двойките от клуба бяха няколко възрастови групи, като всички успяха да вземат призови места и съм много доволна от представянето на всички деца.” Така коментира представянето Дойка Апостолова, треньор на клуба по танци.