Съвместен концерт на хор „Родопски звуци“ и хор „Кайлъшко ехо“ тази събота в НЧ „Родолюбие“

Тази събота, на 19-ти октомври, от 17.00 ч., в зрителната зала в НЧ  „Родолюбие-1873”, съвместен концерт ще изнесат асеновградският хор „Родопски звуци“ при туристическо дружество „Безово“ и плевенският хор „Кайлъшко ехо“ при туристическо дружество „Кайлъшка долина“, гр. Плевен. Плевенският хор ще гостува на асеновградчани за пръв път, сподели Таня Тодорова, част от екипа на „Родопски звуци“.

„Програмата, която е подготвил нашият хор е 10 песни. Концертът ще открием с „Песен за Асеновград“, написана от поетесата Катя Рускова, бивша хористка в „Родопски звуци“. Всички туристически хорове пеят по текстовете на Катя Рускова“, каза Таня Тодорова. Музиката на песента е на Теодор Добройков. „Родопа любима“ – с текст Костадин Янков и музика – Атанас Йонов, е друга песен от репертоара на асеновградския хор, „Хижа Марциганица“ по текст на Катя Рускова и музика – Борис Стрински, „Родопско утро“ с текст отново Катя Рускова и музика – Борис Стрински (композитор и ръководител на туристическия хор в Самоков), са само част от песните, които ще прозвучат на сцената на читалището.

Асеновградския туристически хор „Родопски звуци“ с ръководител Христо Христозов и председател Гроздан Лозанов, набира хористи. Около 20-на са участниците в него в момента, а някога са били към 40 души, споделят те. Всеки, който обича планината и песните е добре дошъл да стане част от певческата група, споделят хористите. Добре дошли са и всички на концерта в събота, казват те.