Семинар на тема „Какво прави Европа за нас” в Асеновград запозна НПО и служители на Общината и образователния сектор с възможностите за кандидатстване по програмите на ЕС

Семинар на тема „Какво прави Европа за мен”, с организатори Европейският информационен център – Пловдив, Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите” и Градска библиотека в Асеновград, се проведе днес в библиотеката. На него представители на неправителствения сектор в града, общински служители и служители в областта на образованието се запознаха с възможностите за кандидатстване по програмите на Европейския съюз. Те получиха и информационни материали, в които са представени успешните български проекти 2014-2017 г. по програма „Европа за гражданите“.

Семинарът е част от информационното турне, което организират двете информационни звена, обясни Михаела Манолова, координатор  в национален център за контакт по програма Европа за гражданите. Освен Асеновград, такъв семинар е проведен и в Раковски и Карлово.