Шест нови детски площадки предвижда инвестиционната програма на Община Асеновград за 2021 г.

Повече от 20 детски площадки функционират на територията на община Асеновград към момента. Това съобщават от администрацията на града и допълват, че през изминалата 2020 г. голяма част от тези площадки са ремонтирани така, че да отговарят на стандартите и изискванията за експлоатация и безопасност. Детските зони, изградени до НЧ „Родолюбие“ , в парка зад Пожарната, в Градския парк и в различните асеновградски квартали са предназначени за деца на различна възраст. По проекта за облагородяване на кв. „Запад” там бяха изградени няколко нови площадки за деца от 0 г. до 3 г. и от 3 г. до 12 г. И в момента в квартала се работи по довършването на още 3 нови площадки по проекта само за зона 5.
В инвестиционната програма на община Асеновград за 2021 г. са предвидени средства за направа на още шест нови детски площадки. Такива е планирано да бъдат изградени в квартал „Долни Воден“, до блок №13 в квартал „Изток“, както и в градинката до светофара в квартал „Зъбчето“. С нова детска площадка се очаква да се сдобият и жителите на село Тополово, като друга, намираща се в селото ще бъде разширена.
От Общината споменават и за създадените зони за спорт на открито, като тези в Градския парк, в квартал „Изток“ и отново в квартал „Запад“ – тук изграждането на спортните площадки отново е част от реализирането на проекта, но за съжаление за кратко време техният външен вид доста се промени. Иначе в квартала още една спортна площадка е в процес на изграждане– пред блок №104.