СК “Хамон”стартира успешно годината с 2 сребърни и един бронзов медал от Националното първенство по карате в Севлиево

С три медала се завърнаха бойците от асеновградския спортен клуб „Хамон” от първото за годината състезание – Национално  първенство по карате шинкиокушин за мъже и жени, мъже и жени втора дивизия.

То се проведе в Севлиево, в спортна зала „Дан Колов“, на 17 февруари. В него участваха състезатели от отбори в цялата страна.
Трима наши каратеки: Атанаска Андонова (сребърен медал), Теодора Петкова (сребърен медал) и Максим Юруков (бронз) мериха сили в дисциплините кумите и ката.

Атанаска Андонова: „Имаше доста силни състезатели, всички бяха много добре подготвени, но за съжаление на финала отпаднах след съдийско решение. Продължаваме да се готвим за следващото състезание! На състезание винаги е трудно, но когато си добре подготвен, даваш най-доброто от себе си. Най-важното за нас е треньорите да са доволни и всички останали в залата.”

Теодора Петкова: „Състезавах се в дисциплина кумите – жени, втора дивизия. Заех второ място. Доволна съм от състезанието като цяло. Най-важното е, че видях върху какво мога да работя сега и съм мотивирана за следващото състезание да подобря нещата. Най-трудният момент по време на състезанието беше след първата ми среща, която изгубих и трябваше да излезна за втора – болеше ме и не исках да излизам, но знаех, че повече ще ме боли ако не излезна и затова отидох и си взех срещата.”

Максим Юруков: „Състезавах се в дисциплината кумите мъже втора дивизия. Състезанието беше доста трудно, всички противници бяха доста добре подготвени, ние също. Отпаднах на полуфинал, но като цяло съм доволен от представянето си, както и треньорите. Продължаваме напред и гледаме да постигнем други цели в другите състезания. Видяхме къде са ни грешките, сега ще гледаме да ги поправим.”

Илхан Наимов (треньор): “Състезанието мина в една емоционална атмосфера. Като първо състезание за годината е много важно как ще стартира, както за състезателите, така и за всички останали, които ги чака състезание. То беше изключително добро, на много високо ниво. За разлика от предишните години, на това състезание имаше само една възрастова група. От тук нататък чакаме юношите, кадетите и по-малките възрастови групи да се представят също толкова добре като нашите мъже и жени.

Следващото състезание е в Хасково на 24 март във възрастова група юноши и кадети, малките ще се състезават през месеците април и май. Април и май ще бъдат много тежки месеци, най-вече защото ни чака Европейско първенство, чака ни международно състезание в Швейцария, друго международно първенство през юни, така че първата половина на годината ще е изключително оспорваща и тежка. Ще бъде доста интензивно, защото в края на годината ще има Световно първенство, което се провежда на четири годнини в Токио и европейската карате асоциация се съобрази с него, поради тази причина първото полугодие ще е по-тежко и натоварено, тъй като нещата ще се случват най-вече през него.”.

СПОДЕЛИ