СК „Тангра” и ЦМИР – Асеновград с отворено писмо до кмета и градската управа

В Отворено писмо до кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, зам.-кмета Димчо Темелков и ОбС Асеновград, двете граждански организации декларират готовността си да съдействат на общината за успешната реализация на проекта за изграждане на велоалеи в града.

 

“Уважаеми г-н Караиванов,

Радостни сме от новината, че в инвестиционната програма за 2019 са заложени 5500 лв. за първия етап от изграждането на велоалеи в Асеновград. Това ясно показва желанието на градската управа да работи за подобряване на условията за вело-любителите в града – желание, което и Вие, и г-н Темелков сте изразявали устно при многократните срещи с наши представители.
Използваме възможността да предложим по-нататъшното си съдействие в осъществяването на идеята преди гласуваните 5500 лв., предвидени за преработка на съществуващ проект, да бъдат усвоени. За да се вложат тези средства по най-оптималния и прозрачен начин, предлагаме да се извади съществуващият проект за обществено обсъждане. Ние се наемаме да организираме преминаване по потенциалните маршрути от местни весолипедисти и последващо обсъждане, в което да излъчим консенсусното си виждане относно най-удачните осъществими трасета в рамките на вече обсъдените вело-лъчи. Готови сме да вземем участие и в почистването на трасето от центъра до градския басейн.
Това е възможност заедно да покажем на асеновградската общественост, че нещата се случват най-добре, когато за обществените цели се работи в условия на доверие и сътрудничество между институциите и заинтересованите граждани.

Очакваме Вашия отговор на електронните ни пощи:
cmir@cmirbg.org и tangra@gbg.bg.

С уважение:
Център за местни инициативи и развитие – Асеновград,
Клуб за екстремни спортове „Тангра“ – Асеновград”

СПОДЕЛИ