След успешно приключилата кръводарителска кампания, лечението на Дани започна

Мащабната акция по кръводаряване, обединила стотици хора от Асеновград и Пловдив, която се проведе преди дни, приключи успешно, съобщиха от семейството на Дани Алешанова и бе даден старт на процедурите по вливане на кръвна плазма. Лечението се извършва в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив.

Над 300 души дариха спешно кръв преди дни в помощ на Дани Алешанова от Асеновград, която заболя от рядка автоимунна болест на кръвта, известна като синдром на Мошковиц. За лечението на Дани бе необходимо голямо количество кръв, от която чрез метода плазмафереза да се извлече кръвната плазма, която да й бъде прелята. На призива за помощ на семейството на Дани се отзоваха изключително много хора и в Асеновград и в Пловдив. Много бяха и желаещите да помогнат от всички краища на страната.

Следствие на многото дарители бе събрана два до три пъти над необходимото количество кръв, казват от семейството й. Те отправят горещи благодарности към всички дарители, към всички съпричастни по един или друг начин към Дани и семейството й.

Дани вече се лекува и всички се надяваме на бързи подобрения.