Сняг падна в балканските села на територията на Община Асеновград

Засега не може да се каже, че зимата в района на Асеновград е от най-типичните – в полските села от общината все още не е паднал сняг, а дори и в планинските такива снеговалежът е много по-слаб от обичайния за това време на годината. Все пак през изминалото денонощие в някои от по-високите населени места се образува снежна покривка и на фона на минусовите температури се образуваха поледици в определени пътни участъци. От Община Асеновград заявиха, че са предприети бързи действия по снегопочистване и опесъчаване в районите, където това се е наложило или в селата Горнослав, Орешец, Добростан, Мостово, Сини връх, Врата, Лясково, както и в кв. Горни Воден и пътя към Св. Кирик.
В по-ниските части от общината снощи все пак преваля малко сняг, но за много кратко, без да се наложи каквото и да е третиране на пътищата. А и на повечето места днес през деня той бързо се стопи.
Утре за района на Асеновград се прогнозира кратък снеговалеж, но дали той ще понатрупа, за да зарадва децата, тепърва ще разберем.