Творческа вечер в памет на писатели и художници от Асеновград, които вече не са сред нас, се проведе в Градската библиотека „Паисий Хилендарски”

Поетичната вечер под наслов „За да останеш, за да си потребен, за да те има и след теб дори” събра множество асеновградчани във фоайето на Градската библиотека на Асеновград. Културното събитие се реализира по идея на ЛК”Орфей” при НЧ”Св.преп.П.Хилендарски” и по сценарий на поетесата Елена Славкова.

В рамките на близо 2 часа присъстващите си спомниха за писателите Николай Хайтов, Никола Гигов, Стойчо Стоев, Костадин Костадинов- Чешмеджиев, Мария Апостолова , Христа Тодорова, както и за художниците Иван Кирков,Кирил Аврамов, Велислав Гайдаров и Ангел Тулев. Прозвучаха стихове на творците и стихове, написани за тях в изпълнение на Виктория Стефанова, Гинка Алексиева, Василка Дойчева. Специални гости на поетичната вечер бяха Елена Гигова, която сподели спомени за баща си- Николай Хайтов и съпруга си- Никола Гигов, а така също и поетът Атанас Георгиев който припомни за последната си среща с Ангел Тулев и прочете стихотворение за Ангел, което разчувства публиката.

Подробен материал от творческата вечер очаквайте по ТВ САТ КОМ.