В поредното нерегламентирано сметище се превръща районът покрай пазара

В поредното нерегламентирано сметище с големи размери се превръща околовръстният път на Асеновград в участъка непосредствено след Кооперативния пазар. Цели купища отпадъци започват да изникват на все повече места в района. И макар че в града битува схващането, че търговците, които предлагат най-различна по вид стока всеки четвъртък в района покрай пазара, оставят големи количества отпадъци, след като приберат своите вещи, самите продавачи са на друго мнение. Според тях боклуците се изхвърлят от роми, които идват тук с каруци, пълни с отпадъци.
Действително боклукът е на големи купища и съдържа неща, които едва ли са единствено от предлаганите на своеобразния пазар, който се образува в четвъртък в този участък. Освен това откриваме нещо като сметище доста след въпросните сергии. Разбира се не може да се отрече, че има и недобросъвестни търговци, които не почистват отпадъците, които остават след тях. А и както се казва когато около теб е мръсно, сякаш и ти просто добавяш по нещо към купчината мръсотия и не се стремиш да го изхвърлиш на подходящото за това място. Но пък и предвидените за целта големи контейнери и гондоли се вижда, че не могат в случая да поберат целия отпадък от дейността на търговците през деня.

Потърсихме отговор защо се получава така. Колко често проблемният район се почиства, особено през пазарен ден, какъвто е четвъртък, има ли санкционирани за изхвърляне на отпадъци в участъка и колко са те. Тези въпроси отправихме към Община Асеновград. Ще ви уведомим веднага, след като получим техния отговор.

СПОДЕЛИ