За влошено състояние на пътя Асеновград-Козаново алармират шофьори

Козановско шосе е едно от най-натоварените в района на Асеновград. Тук ежедневно преминават стотици автомобили. Множество хора от населените места в общината използват пътя всеки ден, за да стигнат до работното си място в Асеновград или Пловдив. Шофьорите обаче се оплакват, че дупките по пътното платно са станали прекалено много, трудно се избягват и ако попаднеш в тях с колата си, често се налага да правиш ремонт.

Периодично пътната отсечка се ремонтира, но по-често частично, като се изкърпват най-вече по-големите дупки. На места има и положен нов асфалт, но той е само в малка част от пътя и тъй като останалата е доста компрометирана, по платното се отварят все нови и нови дупки.

Тъй като пътят е част от Републиканската пътна мрежа, изпратихме запитване до Агенция „Пътна инфраструктура”, за да разберем кога последно е извършван ремонт на проблемния участък, планира ли се нов такъв и в какъв мащаб – дали отново ще се изкърпва частично или се планира по-мащабен ремонт на отсечката. Очаквайте подробности!