„Зелен коридор“ за ваксинация срещу коронавирус ще има утре в асеновградската болница

„МБАЛ – Асеновград обявява нов „зелен коридор“ за масово имунизиране срещу коронавирус. В последната такава осигурена възможност за ваксинация бяха обслужени около 250 души за времето на пълен работен ден. Ваксините, с които разполага лечебното заведение към момента, са Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca“ – това информират от Община Асеновград с уточнението, че „зеленият коридор“  е определен за последния от поредицата почивни дни покрай Великден, т.е. възможност за безплатна масова ваксинация срещу коронавирус ще има утре, 4-ти май. Тя ще се извършва в рамките на половин работен ден, като ще се стартира в 08:30 ч. и ще се приключи в 13:30 ч.

От градската управа посочват още, че ваксинацията ще се извършва както винаги – в приспособения за целта кабинет, на втория етаж в асеновградската болница, в новото крило (до залата със скенера). Уточнява се и че не е необходимо предварително записване, а желаещите да се ваксинират ще бъдат допускани до кабинета на групи до 10 души.

От МБАЛ – Асеновград приканват пациентите да носят предпазна маска и да спазват дистанция от поне 1,5-2 метра. Призовава се към толерантност и търпение от страна на хората.