Асеновградчанин е уредил домашна галерия в памет на Коста Форев

14 репродукции на картини на големия самобитен художник Коста Форев украсяват стените на антрето във вилата на Христо Георгиев в с.Тополово. Христо се запознава с Коста Форев през 90- те години на миналия век. Като всички онези, които са имали щастието да се докоснат до човека и твореца Коста Форев, наричан с много обич от асеновградчани просто Коко, Христо е силно впечатлен от него като личност- общителен, с оригинален изказ и неповторимо чувство за хумор.

Силно и трайно впечатление оставя у Христо Георгиев и художника Коста Форев- една от знаменитостите на Асеновград и Южна България,с неподражаем наивистичен маниер и специфична цветова гама, изключително продуктивен като творец , който и днес кара посетителя на изложби с негови картини да се задържа пред картините, да търси себе си сред персонажите, да се подсмива или залива в смях… Всичко това кара писателят Христо Георгиев да издирва репродукции на картини на Коко и да ги рамкира. Така се събират 16 репродукции, от които днес са в наличност 14.

Христо и съпругата му Щелионка са фенове на изкуството в различните му проявления. Затова са превърнали вилата си в Тополово в един своеобразен мини музей на картини, ценни старинни вещи и пр.

По- подробен материал за домашната галерия на Христо Георгиев очаквайте в предаването „Арт- нюанси” през месец декември.