Асеновградската болница вече разполага с апарат за PCR диагностика за COVID-19

Асеновградската болница вече разполага с апарат за PSR диагностика, това обяви за ТВ САТ КОМ управителят на МБАЛ Асеновград д-р Иван Червенков. Той поясни, че се очаква до края на седмицата РЗИ да посети болницата, да оцени оборудването, с което тя разполага, за да бъде включена към списъка с референтните лаборатории за изследване на Ковид.

8 души се лекуват в Ковид отделението на асеновградската болница в момента. Д-р Червенков увери, че на персонала, който обслужва отделението, периодично се прави тестване за Ковид,

От РЗИ Пловдив обявиха, че общият брой на заразените с Ковид 19 в Асеновград до момента е 95.

Към 23.09.2020 г на територията на Пловдивска област има 7 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Общо регистрираните в Националната информационна система са 1611. Под карантина са 244 души, на домашно лечение – 256. Няма починали.

„От новорегистрираните нови случаи има само 1 хоспитализирана жена от Пловдив на 73г., която е в добро състояние. Свободни легла в отделенията за лечение на коронавирус са 147, а за интензивно – 33. Новите случаи са от община Асеновград – 1 и Пловдив – 6. Няма новодиагностицирани медицински лица. Има една оздравяла медицинска сестра, като общият брой на оздравелите медици е 74. Общо в областта, преборили заболяването, са 1239, поясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По данни на РЗИ към момента няма нови карантинирани паралелки.