Бързи и яростни по ул. „Странджа“: Живущите там искат обезопасяване на участъка

Нов проблем със улица „Странджа” в Асеновград. След наскоро приключилия там ремонт и укрепване на ската, който пропадна след проливни дъждове, живущите на улицата се оплакват от автомобили, които се движат с много висока скорост заради по добрата настилка на пътя, което пък създава предпоставки за сериозни пътни инциденти.

„След приключване на ремонта по ул. „Странджа“, пътният трафик по улицата се увеличи неколкократно от преди ремонта.“, пишат гражданите в сайта на Община Асеновград. „Улицата е много тясна и в голяма част от нея няма тротоар. Сега автомобилите се движат с много висока скорост заради по-добрата настилка на пътя, което създава предпоставки за сериозни пътни инциденти. По улицата постоянно минават деца и възрастни, живеят и семейства с малки деца, както и възрастни хора.“ безпокоят се хората.

Жителите на ул. „Странджа“ и гражданите, които преминават по нея, молят градската управа да вземат незабавни мерки за обезопасяването на улицата. Вариантите, които предлагат хората са или полагане на изкуствени неравности, или с въвеждане на еднопосочно движение. Проблем е и наближаващата зима, когато изкачването и слизането по заледените и мокри участъци на пътя става още по-трудно и опасно, особено на такава тясна уличка.