Бащата на пострадалото в Долни Воден дете, дизайнерът Стоян Радичев: Слава богу по-добре е вече

снимка: Fashion Close Up

„Слава боту по-добре е вече.“, е споделил бащата на детето, пострадало при инцидент с паднала футболна врата на игрището в Долни Воден, по информация подадена от пресцентъра на МВР, която ви предаваме без редакторска намеса.

„С черепно- мозъчна травма беше, в безсъзнание няколко часа, после и няколко дни. Падна врата, едно дете най-вероятно си е закачило крака, повдигнало е вратата в задния край леко и просто вратата е паднала напред, тя е нестабилна врата, това са врати сигурно отпреди 50 години, където цялата им конструкция е такава,че просто падат.“ обяснява Радичев.

Нелеп инцидент, каза той, нестабилни са този вид врати. Задния край като се вдигне леко и тя пада напред.  „Аз като бях ученик също беше паднала една врата и беше късмет, че не беше ударила никой, пак играехме така.“

Радичев споделя още: „Там всеки ден играят деца, това е такъв модел врата. Дори в болницата лекарите казаха, че  са имали много случаи на пострадали хора от този тип врати и дори с фатални инциденти.

Не знам защо през всичките тези години не е предприел някакви мерки, този вид врати да бъдат укрепени, това са подвижни врати, местят си ги на удобни за тях места, но самата конструкция е така проектирана, че това си е бомба със закъснител. Въпрос на време е някой да я подвигне отзад и тя пада напред.“