Благотворителен базар в помощ на Мария Панева

Общински младежки съвет-Асеновград припомнят, че и утре 01.05.2021 г. между 11:00 и 18:00 часа ще се проведе БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР на сувенири в помощ на Мария Панева.
Заедно с нея ще очакват асеновградчани на пл. „Акад. Николай Хайтов“ (центъра), на първия щанд до тунелчето на полицията. Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на Мария Панева. Благотворителният великденски базар стартира през изминалата събота на 24.04.2021 г.
Мария инициира набирането на средства за своето собствено лечение, като великденските сувенири са ръчно изработени от нея.
След успешно проведените две кампании (благотворителни базари, посветени на 1 март и на 8 март) в помощ на Мария Панева, събраната сума бе в размер на 5 050 лв. На 11.03.2021 г. Мария е направена осма подред вливка. Мария и семейството й благодарят и се радват, че Асеновградчани откликнаха на апела.

Припомняме, че Мария Панева е на 47 години от гр. Садово. Работи като секретар в Читалище „Христо Смирненски-1925 г.“, гр. Садово. Има две деца и едно внуче. През 2018 г. й откриват рак на матката и претърпява операция, а след нея лъчетерапия. Лекарите й казват, че всичко е наред вече и болестта си е отишла. След време тя получава страшни болки в ръката и след изследванията, проведени в Турция, се оказало, че има друг вид рак, различен от този, диагностициран в България.
След отказаното й лечение в България, от 11 месеца тя се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в „Acibadem Maslak Hospital“ Сарие, Турция. Тя е преминала през химио- и лъчетерапия, а след това и операция на ръката. Налага се да продължи лечението си с имунотерапия и затова предстоят благотворителни инициативи за набиране на средства в нейна помощ.
Тя има нужда от 17 вливки. Те трябва да се правят през 20 дни в гр. Истанбул, Турция. Необходимите средства само за 1 вливка са в размер на 6 000 лв.
Вливките са необходими, за да не се върне болестта отново.
Който има желание да помогне финансово на Мария, може да го направи и чрез: Дарителска сметка-ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева
Нека заедно да подкрепим Мария в битката й с коварната болест!