Близо 35 000 привърженици подкрепиха ПП ГЕРБ на митинга в Пловдив

   Близо 35 000 човека се събраха днес на площад „Централен“ в Пловдив, за да подкрепят митинга, организиран от ГЕРБ и да поискат оставката на премиера Пламен Орешарски. Хора от цялата страна започнаха да пристигат в града под тепетата още към 12 ч. За да присъстват на митинга на ГЕРБ в Пловдив дойдоха хора от Варна, Добрич, Сливен, Видин и Разград.
   При пристигането си, обаче, лидерите на политическата партия бяха посрещнати с плакати „СИК, Борисов и Тотев вън от Пловдив“, разлепени из целия град. Митингът на ГЕРБ започна с програма на фолклорния ансамбъл „Българе“. Много от присъстващите имаха залепен на якетата си надпис „Оставка“ и носеха знамена и плакати. На площад „Централен“ присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев и куп депутати- Цветан Цветанов, Менда Стоянов, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Здравко Димитров и, разбира се, Бойко Борисов.
   И тук, както в София, имаше засилено полицейско присъствие.
   Заради митинга от 10 ч. до 15 ч. е затворен за движение булевард „Цар Борис III Обединител“, в участъка от “6- ти септември” до кръстовището с „Христо Ботев“.

СПОДЕЛИ