Д-р Мария Даракчиева
Д-р Мария Даракчиева

С решение на ОбС Асеновград, от днес анестезиологът д-р Мария Даракчиева заема временно длъжността управител на МБАЛ Асеновград и на МЦ 1 Асеновград. Това приеха на днешното си заседание асеновградските съветници. Преди това ОбС, като принципал на лечебното заведение, освободи от заеманите длъжности д-р Иван Червенков, който влиза като депутат в 47-то Народно събрание.

Новият управител, д-р Даракчиева, е ординатор в Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ в Многопрофилната болница в града. Тя поема управлението временно, като ще получава възнаграждение само за длъжността управител МБАЛ, до обявяването на конкурс за нов управител на двете здравни заведения, 100% общинска собственост. Срокът за обявяване на конкурса е 6 месеца.

Припомняме, че тригодишният договор за управление на „Медицински център I – Асеновград” с д-р Петър Аргиров изтече миналата година, а с решение на ОбС, от тогава до днес управител и на ДКЦ в болницата бе д-р Червенков. Три години е максималният срок, за който могат да бъдат сключени договори за управление и контрол в общинските предприятия, каквато е ситуацията и с „Медицински център I – Асеновград”.