Четирима номинирани за званието „Почетен гражданин“ на Асеновград, вижте кои са те:

Четири са предложенията за званието „Почетен гражданин” за 2020 г. в Асеновград. Утре, по време на сесия, с таен вот, общинските съветници ще определят кой ще получи високото звание тази година.

Първата номинация, която стана ясна още миналата седмица е тази на Абед Хассун, ливански бизнесмен, който от 30 години е приел Асеновград за свой град. Тук той живее със семейството си, тук е бизнесът му, за този град и неговите жители той дари 100 000 лв. и оборудване за местната болница.

Абед Хассун

Другият номиниран е отново голям асеновградски дарител и бизнесмен – Вакрил Запрянов, управител на известната фирма „Запрянови – 03”.

Вакрил Запрянов

 

Георги Велев, изследовател на древния български календар, бивш уредник в Историческия музей в Асеновград, с интерес към историята, философията и етнографията на Далечния Изток, е третият номиниран. Георги Велев води и школа по бойни изкуства. Роден в София през 1941., но жител на Асеновград.

Георги Велев

И четвъртата номинация е за Димитър Трамбураджиев – треньор и състезател по вдигане на тежести от близкото минало.

Димитър Трамбураджиев

Това са известните до момента кандидатури, входирани в деловодството  на Общинския съвет от инициативни комитети. Кой ще бъде почетния гражданин тази година, ще стане ясно на сесията утре.