Д-р Атанаска Маджарова – гост в лятната програма „Ваканция в библиотеката“

На 16.07.(вторник) гост в лятната програма „Ваканция в библиотеката 2019“ ще бъде д-р Атанаска Илиянова Маджарова. Родена в Асеновград, завършва средното си образование в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, бакалавър по „Социология“ от „ПУ“ Паисий Хилендарски“ и магистър по „Социологическа диагностика на съвременността” от СУ „Св. Климент Охридски“. Защитава докторската си дисертация в ПУ „Паисий Хилендарски“. Темата на дисертационния и труд – “Съвременни биополитики на раждането: асистираната репродукция в България”, с научен ръководител доц. д-р Тодор Христов.
Провела е две специализации по програма „Еразъм“ в университета в Бургос, Испания и университета в Лисабон, Португалия.В момента е преподавател в пловдивско училище и в два езикови центъра по испански език.

Тя ще запознае малчуганите, които участват в лятната програма „Ваканция в библиотеката, с държавата Испания. Децата ще научат повече за нейното географско разположение, език, нация, храни, фестивали и характерните там танци. На финал е предвидена така наречената супа от букви, в която децата трябва да открият сред хаотично наредените букви, зададени думи на испански.