Дамско мотошествие срещу рака на гърдата в Пловдив и Асеновград

За втора поредна година десетки дами от сдружението „Жените мотористи ЕМпауърд България“ (Lady Bikers MPowered) ще потеглят в мото шествие в подкрепа на борбата с рака на гърдата. В събитието ще се включат мотористки от цялата страна.

Инициативата е посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата. Мотористките организират поредица от събития в Пловдив и Асеновград, в които ще информират за важността на ранния скрининг, профилактика на заболяването и поддържане на добро емоционално здраве.

В 11,00 часа участничките ще се съберат пред спортна зала Колодрума. Там представителки на събитието ще проведат разяснителен форум относно причините, превенцията и лечението на заболяването. Ще бъдат разпространени информационни материали, апелиращи към това повече дами да се подложат на профилактичен преглед, който е най-ефективно средство за ранно откриване и лечение на заболяването.

Гостите ще имат възможност да подпомогнат с дарение целите и дейностите на Фондация „Една от 8“. Придружавани от „Пловдив райдърс“, момичетата ще направят атрактивно шествие по основните булеварди на града, носейки отличителните знаци на кампанията. Програмата ще продължи с гостуване на мото клуб „Торнадо“ в Асеновград.

Чрез един по-нетрадиционен начин и с достигане на различни обществени среди, сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ цели да даде своя принос за ранното откриване на рака на гърдата.

Събитието се инициира и организира от Сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“. Реализира се в подкрепа на фондация „ЕДНА ОТ 8“ и със съдействието на мотористите-домакини от PLD Riders и MC TORNADO Асеновград.