Делото за вакъфските имоти в Пловдив насрочено за 11.04.14 г.. Организиран протест няма да има

   Делото между Община Пловдив и Главното мюфтийство за 4- те вакъфски имота ще се гледа от Окръжния съд в петък, 11.04.14 г.. Организиран протест, засега, на тази дата, в града под тепетата, няма да има, заяви за ТВ САТ КОМ председателят на Асоциацията на футболните фенове в България Елена Ваташка.
  
Делото е насрочено за 11 ч. в Окръжен съд Пловдив. Протест този петък, обаче, няма да се организира, а причината е, че организаторите „не желаят да оголват България от полицейско присъствие. Защото, ако има протест, то този път, още повече полицаи от цялата страна ще бъдат позиционирани в Пловдив.”. По думите на Ваташка, целта на протестиращите до известна степен е изпълнена. А именно- темата за претенциите на Мюфтийството да бъде поставена във фокуса на общественото внимание. Тя обясни още, че независимо, че няма да има организиран протест, никой не може да забрани на гражданите да присъстват на откритото заседание в града под тепетата.
  
Припомняме, че делото за вакъфските имоти в Пловдив стартира на 07.02.14 г.. А първото заседание за Куршум джамия в Карлово бе на 14.02.14 г.. И в двата дни, Пловдив бе арена на протестните действия на хиляди граждани от цяла България, които се обявиха срещу претенциите на Главното мюфтийство.

СПОДЕЛИ