До 31 март се подават молби за безплатни дръвчета и храсти

На 31 март изтича срокът, на който може да подадете молба, за да получите безплатно дръвче, съобщиха от местната управа. До сега има подадени около 30 молби. Дръвчетата и храстите може да се засадят в междублоковите пространствоа, на тротоар, в дворовете на детските градини, училищата и др., съобщи зам.-кметът инж. Бояджиев.
За нуждите на кампанията тази година са осигурени фиданки от широколистни дръвчета и храсти, сред които: дървета от вида – шестил, явор, клен, кестен, албициа, бреза, бук, чинар и др.; храсти – берберис, спиреа, люляк, юка, винка, рози и др.
Препоръката от отдел Екология към общината е гражданите да съобразят засаждането им с размера на короната и коренната им система, защото липа например не е удачен вариант да се засади на тротоар, защото развива голям корен.
Припомняме, че инициативата е на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов и се провежда за трета поредна година като израз на хуманната идея за съхраняване живота на Земята. Кампанията е призив към всички да работим заедно за намаляването на въглеродния диоксид в атмосферата чрез засаждането на дървета.

СПОДЕЛИ