До края на следващата седмица осигуриха тестовете за малките ученици

тест за Ковид
тест за Ковид

До края на следващата седмица са осигурени тестовете за COVID-19, които гарантират присъственото обучение на учениците от I до IV клас в страната. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

310 200 е количеството тестове със слюнка, които  са получили регионалните управления на образованието през последните дни. От МОН посочват още, че над 1 млн. тестове на седмица са необходими, за да се възстанови присъственото обучение на всички ученици в цялата страна. Налични в момента в склада на БЧК в с. Лозен край столицата са 114 300 теста.

Междувременно в 102 общини част от учениците от V до XII клас вече се върнаха на училище. Редуването им е през седмица по график. Причината е, че там заболеваемостта е между 250 и 500 на 100 000 души. От тази седмица стана ясно, че е възможно възстановяване на присъственото обучение за по-големите ученици със зелен сертификат. Също така частните училища получиха възможност да закупуват тестове със собствени средства, за да върнат в клас по-големите си ученици, докато чакат доставка на безплатни тестове от държавата.

 

Няма мнения за показване