До седмица асеновградски спортни клубове започват занимания

Close up of sporty woman tying shoelace while kneeling outdoor, In background bridge. Fitness outdoors concept.

Считано от 22.05.2020 г. се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика. Считано от 26.05.2020 г. се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер и без публика.

„За сега сме в процес на организация, но от първи юни заниманията в клуб по спортни танци „Асеновец“ може да започнат, като се спазват всички противоепидемични мерки, каза треньорът на клуба Дойка Апостолова. Тя съобщи, че ще бъде изготвен предварителен график, удобен за всички състезатели. „Първо ще започнем с активните състезатели, след това с по-масовите групи“, каза още Апостолова.

Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.

Това нарежда здравният министър със своя заповед, издадена днес, 20 май. Със заповедта се разрешават както провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ, така и провеждането на курсове за обучение и квалификация на водни спасители.