Двама новодиагностицирани с COVID-19 в Асеновград

Случаите на COVID-19 на територията на Пловдивска област, регистрирани в Националната информационна система, са общо 1604.

„За изтеклите 24 часа има 3- ма хоспитализирани мъже, които са в задоволително състояние. Те са настанени в болници в Пловдив, единият е от община Лъки, другите двама са от областния град.

Общо хоспитализираните болни от Пловдивска област са 51, 4- ма от тях са на интензивно лечение. От новите случаи имаме съответно заболели 12 мъже и 5 жени.

Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1,Лъки – 1, Карлово -1, Съединение – 1 и Марица – 1“.

През изминалото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица“, съобщи областният управител и председател на Областния Кризисен Щаб, Дани Каназирева.

Всички нови случаит се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от РЗИ.

Към днешна дата в областта под карантина са 248 лица. На домашно лечение са 254 лица. Оздравели са 1237.

Починали до момента-62, днес нямаме регистриран смъртен случаи с COVID-19.

Относно проведеното епидемиологично проучване от РЗИ в училища и детски заведения до момента има само с двама ученика с положителни проби и един учител, съответно две са карантинираните паралелки – едната е в СУ “Паисий Хилендарски“ – това беше първият съобщен случаи.

Втората паралелка – на първокласника от в СУ“ Св. Константин-Кирил Философ“ – също съобщена. Преподавателят е работил с лични предпазни средства, спазвайки указанията и по преценка на РЗИ не се налага поставяне на паралелки под карантина. Учителят е от СУ“ Св. Константин-Кирил Философ“, коментира областният управител и апелира да не се всява излишна паника.