Две асеновградчанки представиха града ни на Италианския фестивал на красотата в Пловдив

   Две ученички от Асеновград взеха участие в тазгодишния конкурс за фризьори младша възраст по време на Италианския фестивал на красотата и прическата, който бе официално открит днес. Пред многобройната публика момичетата от асеновградската Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий” показаха отлични умения и успяха да се класират редом до ученици от други елитни училища в страната. Стотиците посетители на първия фестивален ден на красотата в Пловдив станаха свидетели на конкурса за бъдещи фризьори и гримьори. Всички те се състезаваха пред специално сформирано компетентно жури, което оценяваше техните талант и умения. А категорията в първия ден от надпреварата бе „прическа с подстригване”. Момичетата и момчетата имаха определено време, в което трябваше да започнат и да завършат цялостния вид на косите на своите модели. Пред камерата ни една от асеновградчанките, участвали в конкурса сподели, че чувството на такъв подиум е уникално.
   Освен категорията “прическа с подтсригване” в конкурса нашите момичета се състезаваха и в дисциплините “абитуриентска прическа” и “грим”.
   Благородна инициатива за момичета от детски домове в страната, пък, е част от форума. По една дизайнерска рокля и общо 20 прически ще бъдат подарени на абитуриентки, настанени в институции в различни български градове.
   Италианският фестивал на красотата и прическата в Пловдив ще продължи до 29.03.15 г., включително. Цвят, аромат и вкус на шоколад и канела ще властват над сетивата в продължение на трите дни на форума.
СПОДЕЛИ