Две купи за СК „Хамон” от турнир в Бургас за купа Черно море

Две купи за Асеновград спечели СК „Хамон“ на най-големия турнир по карате в България – за купа Черно море. Състезанието се проведе миналия уикенд в Бургас.

Близо 200 каратисти от България, Хърватия, Израел, Румъния и Украйна се състезаваха на последния за половината от годината турнир, като асеновградският клуб се представи с четирима състезатели. След оспорвани двубои и силни противници, бронзови купи завоюваха Габриела Юрукова при кадетките и Еркин Фейзула при момчета до 14 г., а почетни четвърти места и на крачка от купите останаха Исмаил Йовков и Хавин Курд.

„Представянето ни на състезанието в Бургас беше страхотно. Всеки един състезател от нашия клуб показа невероятна игра и борбен дух. Разбира се не всеки успя да влезне в челната тройка, но по-важно е да победиш себе си когато излезнеш на игралната площ, а не просто да играеш с противника срещу тебе.“, каза треньорът Илхан Наимов.

Илхан Наимов, треньор

Тепърва през следващия месец ни предстои 10-дневен лагер на национално ниво, на който от „Хамон“ ще се включат общо 25 човека, допълни той.

Предстои също така и изпит за повишаване на техническа степен на много високо ниво, като от клуба ще се явят 12 състезатели, а до края на годината предстоят още много дейности, както и още две състезания, обясни Наимов.

„Оспорвано беше за мен състезанието, класирах се трета сред общо осем човека в моята категория.“, коментира Габриела Юрукова, която грабна бронза при кадетките.

Габриела Юрукова

Сред 9 съперници в своята категория до 50 кг., 13-годишният Исмаил Йовков стана 4-ти и сподели, че не е много доволен от играта си, допускайки грешки, но затова пък си е обещал следващият път да покаже по-добра техника и да е в тройката.

Исмаил Йовков

15-годишната Хавин Курд, която също бе четвърта при кадетките, е доволна от своите резултати.

Хавин Курд

Доволен съм от себе си, каза Еркин Фейзула, като от 7 човека в категорията успях да остана 3-ти. Битките, които играх бяха тежки, оспорвани, но сме били доста добре подготвени и така успяхме, каза още той.

Еркин Фейзула