Фестивал за рисунки на тема „Историята ни в рисунки – пораснахме с Вас, рисувайте с нас!“

Община Асеновград и Център за ранно детско развитие (ЦРДР) стартират инициатива под надслов „Историята ни в рисунки – пораснахме с Вас, рисувайте с нас!“. Инициативата е по повод петата годишнина от създаването на центъра и с виртуална изложба ще се отбележи рожденият му ден. Поощрява се участието в инициативата на всички деца, приятели, семейства и колеги, като целта е да се отпразнува юбилеят на институцията. В творческия фестивал могат да се включат всички приятели на центъра.

В продължение на пет години, ЦРДР работеше с деца и семейства от община Асеновград. В партньорство се включиха и институциите в града. Центърът се развива непрестанно. Неговата история се създава благодарение и на потребителите. С инициативата „Историята ни в рисунки – пораснахме с Вас, рисувайте с нас!“ се цели точно това – да се пресъздадат техните преживявания и моменти от заниманията им в центъра. Участниците могат да изпращат рисунки на електронната пощата на ЦРДР или чрез други електронни средства, в плик по пощата, както и на място в центъра.

Инициативата ще продължи до 30.11.20 г., като първите творби вече са получени при организаторите. Начинанието няма конкурсен характер, а цели да стимулира децата да изразят себе си, да споделят спомените си, а онези, които не познават работата на ЦРДР, да се запознаят с дейността му и с какво той помага на хората. След крайния срок, на официалния интернет сайт на община Асеновград ще бъде представена виртуалната изложба от рисунките на участниците. Експозицията от творби ще отбележи миналото, настоящето и бъдещето на центъра, показани през погледа на настоящи и бъдещи негови приятели.

Адрес, на който може да изпращате рисунки: email: [email protected] или Асеновград, улица „Георги Ковачев“ №13.