Футболен турнир в асеновградското поделение по повод Празника на сухопътните войски

  Проявите в асеновградското военно поделение по повод Празника на сухопътните войски продължават. Днес на територията на поделението бяха изиграни финалните срещи от организирания футболен турнир, в който се включиха полицаи, пожарникари, военни и представители на местни фирми.

  Само преди 2 дни на Гарнизонен учебен център „Червен” бе проведен традиционният Общоградски турнир по стрелба с 9 мм. пистолет „Макаров”, като поводът отново бе предстоящият празник на сухопътните войски. До 19 ноември, конкретната дата, на която той се отбелязва, остават броени дни, поради което от  4-ти артилерийски полк подготвят още мероприятия. През вчерашния ден в асеновградското военно поделение стартира турнир по футбол на малки врати, като финалните срещи се изиграха днес.   На финала един срещу друг се изправиха обединеният отбор на Запрянови и архиерейското наместничество и отборът на Пожарната служба. Срещата бе доста оспорвана,  първият гол отбелязаха представителите на районната служба по пожарна безопасност, но бързо те получиха попадение и в своята врата. В крайна сметка обаче победители с 3:1 станаха пожарникарите. За първенците бяха предвидени грамоти и купи.

  През утрешния ден пък в поделението ще има Ден на отворените врати, отново по повод празника на Сухопътните войски. Очаква се пред стотици ученици да бъде представена военната техника, оръжия, разузнавателни уреди и др.

СПОДЕЛИ