Граждани сигнализират за опасни детски площадки в Асеновград и села в общината

Поредица сигнали в сайта на Община Асеновград алармират за счупени и опасни съоръжения на детски площадки в града и в някои населени места.

Сигналите за вандалски счупени люлки и пързалки не са от вчера и реално през годините никога не са секвали, но е редно и хубаво след зимния сезон да бъдат ремонтирани, освежени и обезопасени за лятото.

Гражданските сигнали в сайта от миналата година оставяме без коментар, защото само тези от началото на 2021-ва са достатъчно много. Едни са за площадката на ул. Цар Иван Асен II 82, други са за площадката в селата Долнослав и Червен. Един от сигналите дори е за необезопасен отворен кладенец в средата на кучешка площадка в кв. Запад.

В една от детските площадки в самия център на града – до читалище Родолюбие, е вече с една люлка по-малко, счупената още преди години дървена къщичка също я няма.

Част от гумените предпазители на пясъчника на площадката на ул. „Цар Освободител” ги няма, но винтовете са останали и стърчат заплашително, а около тях играят малки деца.

Не е по-добро положението и на Баделема, където пясъчникът е обрасъл с трева и, по думите на подалите сигнала в Портала за сигнали, се ползва за тоалетна на уличните животни. Кошчетата за смет са счупени, а дървените дръжки на парапетите на пързалката са изгорени и със опасно стърчащи трески. И тук части парчета ударопоглъщаща настилка се откъртени и разпилени.

А не е нужно много, нито даже ново, просто най-обикновена поддръжка на наличното и всички ще бъдат доволни.